Промоция зимни гуми

Сега е моментът да се погрижите за вашата Honda и да смените зимните си гуми на по-ниска цена и да отпътувате към светлите коледни празници в пълна безопасност. Получавате и бонус – подарък монтаж. Промоцията ни приключва на 20 декември и е валидна само при покупка на място. Висококачествени гуми Bridgestone, Firestone, Goodyear, Dunlop, Debica и Fulda ще откриете във всички центрове на Бултрако Моторс в страната, оторизиран дилър на Honda.

Ето и малко от съветите на нашите специалисти.

Защо зимни гуми?

Каучуковите смеси, от които са изработени зимните гуми, са съобразени с ниските температури, заледените настилки и кишата, така че продуктът да предлага оптимално сцепление на сняг и лед и отличните си свойства на суха настилка.

Поради по-доброто сцепление през студените дни, което осигуряват, те значително скъсяват и спирачния път на заледени повърхности. Често при разработването им производителите ангажират известни и опитни пилоти от Формула 1, които директно участват в разработката на гумите по време на изпитанията, провеждат се и тестове на ледени писти и дори директно на леда на замръзнали езера.

Проверявайте гумите всеки месец

Правилното налягане на гумите е не само жизненонеобходимо за вашата пътна безопасност, то допринася и за икономичното шофиране. Ако то не е според предписанията на производителя, това означава, че системите за безопасност също няма да работят ефективно.

Недостатъчно напомпаните гумите намалят сцеплението с пътя и влошават управлението. От друга страна прекаленото напомпване е равносилно на по-малка контактна площ, а това на свой ред удължава спирачния път, намалява сцеплението и ускорява износването в централната част на гумите. Нашите специалисти препоръчват ежемесечни проверки на състоянието им, както и преди дълъг път.

Проверка на възрастта на гумите чрез DOT кода

Каква е възрастта на гумата, която купуваме? Хубаво е да не е над 6-годишна, защото тогава смесите, от които са изработени променят физическите си качества. Лесно можем да проверим възрастта на гумите чрез така наречения DOT код (Department of Transportation), изписан на страничната външна част на всяка от тях. Последните четири цифри от над десетте символа обозначават седмицата и годината на производство. Например 1320 означава, че гумата е произведена през 13-а седмица на 2020 г. Ако имате затруднения с разчитането на кода, не се колебайте да се обърнете за съвет към сервизните специалисти на Бултрако Моторс.

Oще промоции