CB 1000R

ПРЕДСТАВЯНЕ НА МОДЕЛА

ново
CB1000R

Най-обичаният sports-naked модел на Honda: CB 1000R за 2021 година е с нов цветен TFT дисплей, който се свързва с водача чрез смартфона от системата за гласов контрол Honda Smartphone, а под седалката вече има и USB контакт за зареждане.  
От 2018 ще може да бъде закупен от феновете на модерния минималистичен стил на кафе-рейсърите, тогава и мощността на реновирания му четирицилиндров двигател бе увеличена с 15 Квт, а въртящият момент и електронно подаване на газта - подобрени. Работните режими дават възможност на избор на мощност, моторна спирачка и контрол на въртящия момент.  Новата рама, Showa окачване и високоефективната спирачна система постигат впечатляващ резултат. Версията “CB 1000R+” е с широка гама фабрично монтирани аксесоари.

Съвременните мотоциклети се развиват заедно с новите технологии, дизайн, и очакванията на феновете. Важно е какво ти дават, как изглеждат, и разбира се: как те карат да се чувстваш! Конструкторите и дизайнерите на Honda никога не са се страхували от експериментите и от предизвикателствата, от иновациите и от авангардните решения. И резултатът на тези общи усилия е пред вас: новият CB 1000R. 

CB 1000R ви разграничава от скучната и сива потребителска маса, отправя нови предизвикателства и създава стандарти. Мотоциклет, различен от всичко създадено досега: Sport Naked-Streetfighter. Резултатът е уникална идентичност, перфектно дозирана комбинация от Sport Naked и Café Racer: компактен, мускулест, класически, високотехнологичен, емоционален и стилен!

Електронното подаване на газ (Throttle By Wire - TBW) е с три предварително настроени режима плюс персонализираните USER настройки. Мощност (Power - P), моторна спирачка (Engine Brake - EB) и избираем контрол на сцеплението и на въртящия момент (Honda Selectable Torque Control - HSTC) се комбинират и адаптират, осигурявайки перфектното управление и контрол, в зависимост от уменията и опита на водача, пътните и атмосферни условия. Режимите на двигателя дават възможност за пълен комфорт, сигурност и надеждност. 
 

Режими на двигателя:

RAIN (дъжд) режим: минимална мощност на двигателя Р, средна моторна спирачка EB, и максимално сцепление HSTC. По-ниските нива на мощност и въртящ момент са фокусирани на първите три предавки.

STANDARD (стандартен) режим: средни настройки на P, HSTC и EB. По-малка мощност при първа и втора предавка, със стойности, близки до режим SPORT, но с намален въртящ момент и подаване на газ. Минимално приплъзване на задната гума, не допуска предната гума да се „отлепи” от пътната настилка. 

SPORT режим: висока Р и ниски EB и HSTC, за да се постигне 100% мощност и на 6-те предавки, максимален въртящ момент и минимално използване на HSTC.

При режим USER водачът избира и настройва всеки от параметрите, и ги запазва за бъдещо ползване.  

 

Mr S. Uchida, Large Project Leader (LPL) 18YM CB 1000R: 

 “Ние от Honda сме устремени към нови хоризонти, покоряване на нови върхове, и приемане на нови предизвикателства. Новият CB 1000R е световно постижение, и е насочено към клиентите, които не се интересуват само от това, колко бърз е даденият мотоциклет.
Освен чист адреналин предлагаме страст и емоции,незабравими преживявания с всеки един километър, изминат от вашия  CB 1000R.
Удоволствието е несравнимо: да събираш овациите когато го караш в града или сред природата, когато го показваш на приятели, дори и когато просто си го държиш в гаража!”

 

Оригинални аксесоари за CB 1000R:

Версията ‘CB 1000R+’ ще бъде предлагана с широка гама фабрично монтирани аксесоари, включващи
ръкохватки с подгрев, ролбар, преден калник, протектори, ветроупорно стъкло с алуминиеви крепителни елементи,
решетка за радиатор с логото на CB 1000R, куик-шифтър и др.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

Технически характеристики: 

Двигател: Редови, 4-цилиндров, с течно охлаждане DOHC, по 4 клапана на цилиндър, EURO5
Работен обем на двигателя: 998 см³
Диаметър и ход на буталото: 75 мм x 56,5 мм 
Степен на сгъстяване: 
11,6:1
Мощност: 145,5 к.с (107 кВт) @ 10 500 об/мин
Въртящ момент: 104 Нм @ 8 250 об/мин
Подаване на гориво: Програмируем горивен инжекцион PGM-FI 
Резервоар: 
16,2 л
Разход на гориво: 5,8 л / 100 км
Съединител: Мокър, многодисков 
Трансмисия: 
6-степенна
Крайна предавка: Верига
Вредни емисии CO2: 140 г/км
Габарити (ДхШхВ): 2120 мм x 789 мм x 1050 мм
Междуосие: 1455 мм
Кастър ъгъл: 25 градуса
Ход: 100 мм
Височина на седалката: 830 мм
Клирънс: 135 мм
Сухо тегло: 212 кг/ 213 кг за версия Black Edition

Окачване: 

Предно: Showa SFF-BP USD (аксиален ход 120 мм)
Задно: Showa моношок (аксиален ход 131 мм)

Спирачна система: 

Двуканален ABS
Предна: 
310 мм двоен диск
Задна: 256 мм диск

Гуми: 

Предна джанта: Алуминиева
Задна джанта: Алуминиева
Предна гума: 120/70 ZR17
Задна гума: 190/55 ZR17

Инструментално табло, светлини: 

LCD, Фар: LED, Стоп-светлини и заден габарит: LED

Рама: 

Стоманена моно ключица

Електрическа система: 

Стартер: Електрически
Акумулаторна батерия: 12V / 8.6AH

CB 1000R
от 26990.00 лв.
Цена с ДДС
CB 1000R Black Edition
от 29990.00 лв.
Цена с ДДС
гаранция: 
2 години без рестрикции за изминати километри

Брошура